måndag 20 oktober 2008

Helgen som gick...

Så var det måndag igen.

Helgen som gick var ju oerhört spännande, eftersom Ingobingo skulle vara från lördag f.m. till söndag sen e.m. hos sin morbror Kelly (www.barkingkelly.se) och dennes husse&matte. Det var med en dos oro och vånda som jag vinkade hejdå till Fredrik och Ingo när de körde iväg på lördag. Inte för att Sanna&Christian inte skulle kunna handskas med Ingo, men som en mamma till en son som ska på kollo var jag orolig för att Ingo skulle busa och göra dumheter (dvs skälla och ha sig).

Lördagen löpte på relativt bra vad vi förstod per sms. Sanna var gullig nog att informera oss under kvällen. Jag och Fredrik satt som kolloföräldrar och kastade oss över telefonerna när det pep till för att läsa vad som hänt. Ingo hade tydligen rätt svårt att varva ner under lördagen, vilket är ju förståeligt. Hade levde ju det glada livet med tuggben, Kelly, leksaker och skogspromenader. Alla de intrycken gjorde ju honom uppspelt. Så han sov inte särskilt mycket, och antagligen på grund av det kom skällningen på Christian som ett brev på posten... Men precis som vi visste och hoppades skötte de det galant och coolade ner Ingo och brydde sig inte så mycket om det där.

Natten spenderades visst mestadels i Sanna&Christians säng enligt utsago. Typiskt Ingo. Han är bra på att försöka äga ut oss från soffan och sängen genom att lägga sig till rätta, för att sedan i sömnen liksom sträcka ut benen och trycka bort det som är i vägen. Jag hoppas han skötte sig bättre i deras säng.

Söndagen var lugnare än lördagen och bjöd på pinscherträff med Ingos pappa Zlatan, samt en morbror till: Bobby. Så Bobby, Kelly, Zlatan och Ingo härjade i kohagen. Eller ja, Ingo härjade väl per definition mest medan övriga tre var lite lugnare i sitt härjande. Ingo verkade vara lite Ingobongo som mest hade rabies och gräsfräs... vi ska försöka få lite fina (och roliga) bilder från helgen så ska vi visa upp dem här.

Hur som helst, helgen var verkligen lyckad ur hundpassningssynpunkt och Ingo verkar vara välkommen igen! Han fick mycket beröm för att han går så bra ihop med andra hundar, och även om han terrade och myggade på Kelly så sänder han ut mycket lugnande signaler och verkar signalera att han är den unga lilla fjant han verkligen är. (vilket ju borde vara uppenbart för alla hundar med tanke på hur han beter sig :-) Men det är skönt!

Ja, alla glada och lyckliga. Ingo ligger fortfarande och sover, han verkar ha helt slut på energi... :-)

Inga kommentarer: